Definiții

Termeni și concepte de bază utilizate în rețeaua de publicitate Simpals.

Definiții

1. Afișarea bannerului” – încărcarea o singură dată a publicității în cadrul spațiului de publicitate (banner) pe pagina site-ului și afișarea lui, până când nu se efectuează reînnoirea paginii sau trecerea la o altă pagină. Din punct de vedere formal se consideră că arătarea bannerului a avut loc dacă browser-ul vizitatorului a încărcat bannerul.

2. „Click” – accesarea banner-ului, prin nemijlocita apăsare a acestuia, vizitatorul fiind redirecționat spre un anumit site.

3. „Campanie publicitară” – plasarea publicității pe diverse site-uri. Campania publicitară poate fi setată pentru orice perioadă de timp (lună calendaristică, sau perioadă fluctuantă).

4. „Materiale publicitare” sau “Publicitate” - informația care este difuzată pe diverse site-uri din internet, adresată unui cerc nedeterminat de persoane și îndreptată spre atragerea atenției acestora la obiectul publicității, formarea și menținerea interesului față de acest obiect și promovarea lui pe internet. De asemenea, prin acest termen se înțelege informația publicitară, pe suporturi electronice, care corespund legislației și parametrilor tehnici ai deținătorilor de resurse informaționale, unde se preconizează plasarea ei.

5. „Obiectul publicității” sau “Brand” – marfa, serviciul, mijlocul de individualizare, producătorul, vânzătorul și alte persoane/obiecte, pentru promovarea imaginii cărora este îndreptat spațiul de publicitate pe internet.

6. „Pagină - internet” – pagină internă a unei resurse - internet.

7. „Site” sau “Rețeaua SIMPALS” – site-ul prestatorului de publicitate. Lista site-urilor poate fi actualizată, informația referitoare la site-urile actuale care fac parte din rețeaua SIMPALS.

8. „Tipurile de plasare a publicității” - plasarea publicității pe internet poate fi dinamică sau statică. „plasarea dinamică/dinamica” – plasarea și arătarea materialelor publicitare într-un număr determinat pe site-uri diferite; „plasarea statică/statica” – plasarea și arătarea materialelor publicitare pe un anumit site și/sau dintr-o perioadă determinată de timp.

9. „Media Parametri” sau “Media-plan” – condițiile plasării materialelor publicitare, care includ:
- adresele sau denumirea site-urilor;
- descrierea pozițiilor pe site-urile corespunzătoare;
- volumul/frecvența afișărilor pe internet;
- perioada de plasare a publicității în cadrul spațiului de publicitate pe internet;
- volumul de afișări pentru vizitatori unici;
- materialul publicitar;
- tipul plasării;
- alte condiții de plasare a publicității în cadrul spațiului de publicitate oferit de Prestator.

10. “Purtători media” – site-urile web (pagini pe internet) care aparțin Prestatorului.

11. “Perioada de gestiune” – perioada desfășurării campaniei publicitare, pe parcursul căreia Prestatorul prestează Beneficiarului servicii de vînzare a spațiului de publicitate pe internet.

12. “Costul producerii sau de adaptare a bannerului” – prețul bannerului.

13. Prin “Tipuri de publicitate” se subînțelege:

14. “Publicitatea prin banner” – spațiu de publicitate pe internet care presupune o imagine (bloc grafic) statică sau dinamică, de o anumită mărime, format și tehnologie de creare. Bannerul este plasat într-un loc determinat pe site, iar poziționarea lui pe site nu se schimbă. Dimensiunile bannerelor: vertical (240*400px), orizontal (2550*90px), orizontal (728*90px), mobile (300*250px), billboard (970*250px).

“Publicitate nativă” - reprezintă un tip de publicitate pe internet, ce preia forma și funcțiile platformei unde este difuzată, aceasta devenind parte din conținut. Publicitatea nativă este constituită din imagine (bloc grafic) statică, de o anumită mărime și format, titlu și o scurtă descriere.

“Parallax” - spațiu de publicitate pe internet care presupune o imagine (bloc grafic) de o anumită mărime, format și tehnologie de creare. Bannerul este plasat într-un loc determinat pe site, iar poziționarea lui pe site nu se schimbă. Acest tip de banner utilizează un efect de animație în paralel, stratificat, pentru a atrage atenția într-un mod interesant și neintruziv. Formatul creează o percepție unică precum că straturile de imagine ale creativului au adâncimi diferite.

“Branding-ul paginii” – reprezintă plasarea spațiului de publicitate pe internet a două bannere, respectiv pe partea stângă și dreaptă a paginilor din cadrul site-ului www.point.md
În scopul păstrării integrității design-ului site-ului, fonul și design-ul branding-ului se aprobă suplimentar de către managerul Prestatorului. Bannerele sunt plasate în locuri strict stabilite pe site, poziționarea cărora nu se schimbă.

“Video Pre-roll” (preroll) – reprezintă plasarea spațiului și timpului de publicitate pe internet prin intermediul unui videoclip publicitar care este afișat înainte de începerea videoclipului online solicitat de utilizator și care durează, de regulă, până la 30 de secunde. Preroll-ul se plasează doar pe site-urile www.stiri.md și www.play.md

“Video în page – reprezintă plasarea spațiului și timpului de publicitate pe internet prin intermediul unui videoclip publicitar care este afișat într-un loc determinat pe site, iar poziționarea lui pe site nu se schimbă , până la 30 de secunde. Video în page se plasează doar pe site-urile www.stiri.md și www.point.md.
Aveți și alte întrebări?
Contactați managerul nostru pentru a obține informații suplimentare.
© 2023 Simpals
Date de contact:
+373 22 88 80 01
sales@simpals.com
str. Calea Orheiului 28/1
Lu - Vi: 09:00 - 18:00